Vinsmagning 7/10-23, kl 13-17 Spinderihallerne i Vejle

Det bliver er brag af en autentisk vinsmagning, med smagning af omkring 50 vine.

Sted: Spinderihallerne i Vejle

Tid: Lørdag d. 7. oktober kl 13-17.

Køb din billet her

Som sædvanligt får vi besøg af flere af vinmagerne som vil komme og præsentere deres vine.

Bjarne fra café Sejd kommer og laver små italienske retter så du også kan får stillet sulten.

Vi er glade for at kunne præsentere nedenstående producenter, du kan klikke på linket for hver producent og se deres vine.:

Garesio 

En ny stjerne er født og lyser over Barolo. Den nye vingård i området er dog bygget midt mellem allerede eksisterende vinmarker og gamle vinstokke. Der er derfor ”bare” bygget et helt nyt, supermoderne og produktionsanlæg. Ejerne – begge født og opvekset med vin i årene - er nye på matriklen, men arbejder med lige dele respekt for vin-tradition og innovative produktionsmetoder. Druerne er økologiske og produktionen af vinene er certificerede bæredygtig.

Fattoria del Pino

Fattoria del Pino er blandt de yngste vingårde i Montalcino. Vinene, Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino fra Fattoria del Pino gærer spontant og der foregår på gården ingen temperaturkontrol, på nær under gæringsprocessen. De ufiltrerede vine – alle flasketappede i hånden - bliver endelig frataget deres gæringsrester ved fuldmåne, for at sikre en ren og klar vin. Så der er tale om naturlige vine fra Fattoria del Pino – ikke at forveksle med naturvin.

Germano Angelo 

Vinhuset Germano Angolo i Barolo er et hus med stolte traditioner. Her produceres vine fra de mest anerkendte marker i det vinområde, der går under vindistriktet Barolo. Der er således marker i både Barolo, men også i kommunerne La Morra og Monforte. Her dyrkes de traditionelle druer til Barolo: Nebbiolo, men også til husets mindre prestige-fyldte, men særdeles glimrende Langhe Nebbiolo. Der præsenteres tre enkeltmaks-Barolo’er fra markerne i hhv. Barolo, La Morra og Monforte.

 

Tenuta Ambrosini

I 1990 stod anden generation af det, der i dag kendetegnes som Tenuta Ambrosini, med et stykke arvet jord i Franciacorta beplantet med de fineste vinstokke. Som de strenge DOCG-regler påbyder, skal de mousserende vine i Franciacorta, plukkes og bearbejdes i hånden. Det betyder, at når druerne er klar, drøner hele familien Ambrosini på markerne,plukker, presser og gør klar til den ædle forvandling fra drue til mousserende vin. Vinene er blandt de bedste der produceres i Franciacorta.

Køb din billet her

Castello della Paneretta 

Castello della Paneretta er beliggende i Chianti Classico-området i Toscana. Det er der ikke noget nyt i, for her har det ligget de sidste 400 år. Slottet er beliggende på toppen af en bakke i Chiantis vestlige skråninger på bakkerne i Val d’Elsa-dalen. Det er i dag en udtalt filosofi at beskyttet og bevare slottet og dets afgrøder. Der dyrkes derfor udelukkende druer, der er specielle for området og dets gamle vinmarker. Især benyttes der Sangiovese, men også mindre mængder af Canaiolo.

Pietro Rinaldi

Pietro Rinaldi Winery blev etableret på bakkerne ved Alba, et område med stærke traditioner for vinproduktion. På denne ejendom har mange generationer produceret Nebbiolo og Barbera siden 1920. Huset er i dag et særdeles stærkt brand inden for især Barbaresco, Barbera d'Alba og Arneis-vine. Vinene er resultatet af den unikke kombination mellem jord og mikroklima, kultur og hårdt manuelt arbejde, ønologisk videnskab og vinmagerens færdigheder.

 

i Clivi

I Clivi, producerer hvidvine fra Friuli; det nordøstligste Italien, laver økologiske hvidvine fra gamle vinstokke med særdeles lavt udbytte. Resultatet er vine med maksimalt renhed i udtrykket – så rent, som kun druer der dyrkes under helt rigtige forhold, opnår. Af samme grund bliver processen i kælderen udført med absolut nøjagtighed, når druerne fra de to skrånende markområder bringes til produktion af flotte, rene, stilfulde og særdeles elegante hvidvine.

Køb din billet her

Tenuta Bricco san Giorgio

Da Davide Laiolo var bare 16 år, blev han stillet i en vanskelig situation: hans bedstefar døde alt for tidligt og efterlod en vingård i hjertet af Monferrato, Piemonte, der var kendt for at producere vine af høj kvalitet. På trods af sin meget unge alder, overtog Davide gården; passionen for vin var allerede skabt og siden han var dreng, har Davide været involveret i arbejdet i mark og kælder. I dag fortsætter Davide produktionen af de 6 hektar vinmarker med hovedsagelig Barbera-druer og producerer, nu som altid, vine af høj kvalitet.

Monte Santoccio

Monte Santoccio ligger i Fumane, i hjertet af Valpolicella Classic-området, hvor druer dyrkes med det formål at producere enestående vin. Det er ikke en hvem-som-helst, vi har med at gøre, for da Nicola Ferrari bare var 26 år, blev han håndplukket som vinmager til en af de prestigefyldte Amarone-producenter. Siden har Nicola og hans kone Laura selv erhvervet sig en vingård med fantastisk beliggenhed og terroir, hvor de producerer store vine på de traditionelle Valpolicella-druer.

Tenuta dei Fiori

Omgivet af vinmarker på alle sider, er vingården Tenuta die Fiori i det centrale Piemonte, centrum for en produktion af klassiske vine på klassiske druer. Det er især Barbera der fylder i produktionen. Vinmager Valter Bosticardo er da også særdeles stolt af de 80 år gamle stokke, der leverer druer til hans prestige-vin, Rusticardo. En mindre del af vinmarkerne er beplantet med Cabernet Sauvignon og Chardonnay samt et par andre lokale druer, der hvert år får vinmageren til at eksperimentere og søge nye højder for vinproduktion.

Køb din billet her

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods