Fordi man er bankuddannet, betyder det ikke, at man ikke kan boble af glæde

Fra rene fingre til jord under neglene

I 1990 stod anden generation af det, der i dag kendetegnes som Tenuta Ambrosini, med et stykke arvet jord i Franciacorta beplantet med de fineste vinstokke. Arven kom fra første generation, Lorenzo Ambrosini, der efterlod sig en arv, der var alt for godt til at skille sig af med. Egentlig var det slet ikke meningen, at Sergio skulle være vinbonde; han havde jo et godt job i den lokale bank, men både han selv og hans kone, Giovanna, var enige: her kunne laves mousserende vin professionelt og på fuld tid.

Gamle traditioner med ny teknologi

Som de strenge DOCG-regler påbyder, skal de mousserende vine i Franciacorta, plukkes og bearbejdes i hånden. Det betyder, at når druerne er klar, drøner hele familien Ambrosini på markerne, der ligger lige uden for traktorens garage, plukker, presser og gør klar til den ædle forvandling fra drue til mousserende vin. Anderledes moderne ser der ud, når man kigger ind i selve produktionen. Her har man nemlig taget nyeste teknologi til sig, således at produktionen foregår på bedste og mest skånsomme måde. For eksempel et termostatanlæg, der sikrer en konstant temperatur på 15 grader under hele gæringsprocessen.

Flaskerne skal vendes – hver dag!

Mange vil vide, at under hele gæringsprocessen, skal hver enkelt (!) flaske vendes dagligt, for at gæringen foregår optimalt. Det er optimalt for vinen, at hver flaske drejes 1/8 omgang dagligt. Det siger næsten sig selv, at en sådan proces er mere end almindelig svær at overholde. Det er der heldigvis hjælp til – også i den moderne teknologi, så man i dag, når man smager en mousserende vin fra Tenuta Ambrosini i Franciacorta, vil opleve en vin, der er nøjagtig, som familien ønsker, den skal være.

Tredje generation står på spring

Det var ikke bare fantastiske druer, Sergio og Giovanna blev begunstiget med. Sammen har de tre drenge, Lorenzo, Marco og Filippo, der også alle er vokset op på en vinmark og ammet på et traktorsæde. Alle tre drenge, som i dag er unge mænd, har valgt at fortsætte som den tredje generation af vinmagere i Tenuta Ambrosini, og har udviklet hvert sit talent i forbindelse med professionel fremstilling af mousserende vin i Franciacorta, hvorfor vi i mange år frem i tiden er sikret fantastiske og liflige vine til enhver lejlighed.